Dansk Spids

Den danske Spids er en lille, typisk spidshund.
Den er en af de fire rent danske hunderacer.

Hannerne må højest være 50 cm. i skulderhøjde og tæverne noget mindre.

Pelsen er ikke kridhvid, men cremefarvet uden nogen form for aftegn af andre farver. Pelsens farve bliver mørkere med alderen. Gamle hunde kan blive næsten brune.

Den har halvlang pels med lidt manke og flot busket hale, der bæres oprullet på ryggen. Halen hænger dog ofte ned, når hunden ikke er i bevægelse. Dette er ikke nogen fejl, men næsten et særligt kendetegn på Den danske Spids.

Ansigtet og benene er korthåret, bortset fra faner på bagsiden af benene.
Benene er ikke kraftige, men heller ikke spinkle.

Øjnene er brune, og snuden er brun, sommetider næsten lysebrun. Den brune snude kommer med alderen. Som hvalpe har de sorte snuder, men de fleste får den brune farve.

Som helhed er hundens bygning rektangulær, lidt længere en den er høj.

Dens danske Spids er en livlig, venlig og klog hund, som er meget børneglad. Den passer godt på sit hjem og sin familie. Den kan være reserveret overfor fremmede, men det er spidshunde jo tit.

I gamle dage blev spidsen brugt til at passe på gården og som “barnepige”, før man fik fjernsyn. I dag er den en dejlig familiehund, som er lærenem, hvilket bliver brugt både til lydighed og agility.

Kommentarer

27.07.2019 15:13

Tanja

Hejsa ☺️ Hvor meget oplever folk allergi med dansk spids? Er det én af de ‘slemme’ racer ?

28.07.2019 12:05

Anja

Hej Tanja
Det er faktisk meget forskellig hvordan folk reagere overfor en dansk spids, nogen kan godt tåle at være sammen med en dansk spids, andre kan ikke. Jeg anbefaler at prøve det an, så ledes i